Welkom

MAAND ARCHIEF

Erfgoedprojecten

Ook de erfgoedprojecten horen bij het regulier aanbod van de CCV.

Met de leerlijn erfgoededucatie komen kinderen in het basisonderwijs structureel in aanraking met het lokale erfgoed en de bijbehorende verhalen, krijgen zij kennis van de eigen omgeving en leren zij het erfgoed waarnemen, herkennen, verklaren en waarderen.
De leerlijn geeft antwoord op de volgende vragen: Wat is er gebeurd op de grond onder onze voeten? Wat bindt ons? Welke sporen van de geschiedenis vindt u terug in voorwerpen, gebouwen, verhalen, bijzondere plekken en in het landschap van de gemeente Haaksbergen? Welke verhalen horen daarbij? Wat bewaren we voor later? En wat willen we van dit bijzondere lokale erfgoed overdragen aan een nieuwe generatie, oftewel aan leerlingen van 4 tot 12 jaar?

Per project zijn gedurende het schooljaar een aantal data beschikbaar. Per aangegeven periode kan een groep deelnemen aan het project.

Het betreft de volgende projecten:

  1. Groepen 1 en 2: ‘Van wie is die koffer?’
  2. Groepen 3 en 4: ‘Waardevol waardeloos’
  3. Groepen 5 en 6: ‘Leu oet Twente, leuke leu!’
  4. Groepen 6 en 7: ‘Varen waar geen water is’
  5. Groepen 7 en 8: ‘Wie was Jan?’
  6. Groepen 8: ‘Waterpark Lankheet’ (‘te veel, te rijk, te weinig’)

 

Inschrijven voor deelname aan de eerste vijf projecten kan het hele schooljaar.
Zodra kan worden ingeschreven voor het Waterpark ontvangen scholen hiervan bericht (via Riny). Aan dit project kan een beperkt aantal scholen deelnemen.

Kijk ook eens op de pagina Kunstplein voor ander mogelijk interessant aanbod zoals het project ‘dierbare zaken’ voor groepen 6-7.

CONTACT

Haaksbergs Onderwijs Overleg
Postadres: postbus 34
7480 AA Haaksbergen
Tel: 053 572 41 74
stuur een e-mail

facebook