Welkom

MAAND ARCHIEF

Het project dit jaar

Het project in 2018

De Anne Frankkrant 10+ en andere materialen voor het Anne Frankproject zijn weer op de scholen bezorgd.

De leerlingen uit de bovenbouw gaan weer aan de slag met het uitgebreide aanbod van materialen over Anne Frank, Betsie Frankenhuis, de vragen rond vooroordelen, rassenhaat, oorlog en vrede.
Ook kunnen zij zelfstandig aan de slag met de onderwerpen uit de leskisten, die als mobiele tentoonstelling langs de basisscholen reist.

En in de weken 15 (9 t/m 13 april) en 17 (23 t/m 26 april 2018) gaan veel scholen als onderdeel van het project de synagoge, de moskee en de Pancratiuskerk bezoeken.
Om te ervaren in de praktijk, wat dorpsgenoten met een andere manier van denken en leven belangrijk vinden in hun leven.
Wat het wil zeggen, om een jood, een moslim of een christen te zijn en wat er zoal in je leven kan gebeuren.

Meneer Ruud Buunk, die een prachtige verzameling voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog bezit, komt op de meeste scholen weer een lezing geven over allerlei zaken rond de Tweede Wereldoorlog.
Zo maar een greep uit de onderwerpen, waarover hij kan vertellen: het hakenkruis, boek Mein Kampf, NSB, distributie/persoonsbewijs, knijpkat, verduistering, surrogaat, honger/voedsel, arbeidsverplichting, bevrijding, uitvindingen die we nog steeds gebruiken.

Alle jongelui uit de bovenbouw: Veel succes met het Anne Frankproject.

Naar het bezoekrooster 2018 Anne Frankproject

Terug naar inhoudsopgave

CONTACT

Haaksbergs Onderwijs Overleg
Postadres: postbus 34
7480 AA Haaksbergen
Tel: 053 572 41 74
stuur een e-mail

facebook